DESDÈMONA

Desdémona, a play about a handkerchief està inspirada en l’Otel·lo de William Shakespeare. Escrita per Paula Vogel, en clau de comèdia, les protagonistes són els tres personatges femenins d’Otel·lo: Desdèmona, Emília i Bianca. Cap d’elles és tal com Shakespeare ens les presentava, i és per això que Paula Vogel crea unes escenes paral·leles a l’acció principal, on juga amb els personatges i els dota d’una personalitat que no apareixia al text original.

Vogel escriu seqüències cinematogràfiques del darrer dia de vida de Desdèmona abans de ser assassinada pel seu marit Otel·lo. Són com les escenes eliminades que no apareixen a la pel·lícula que tothom coneix. I en elles planteja la possibilitat que la gelosia d’Otel·lo potser no era del tot infundada.

El muntatge parteix d’algunes de les premisses de joc de l’autora: Aquest llenguatge cinematogràfic, d’aquesta història sobre la gelosia amb un final que tothom coneix i sobretot d’aquest joc teatral que ens permet jugar com a companyia, com a director i intèrprets, reexplorant un clàssic teatral com Otel·lo i acostant-lo als nostres temps.

Autoria

Paula Vogel
Traducció

Helena Tornero
Direcció

Martí Torras Mayneris
Escenografia 

Martí Torras Mayneris
Vestuari

Pi Piquer i Carlos Sanromà
Il·luminació 

Carles Borràs i Martí Torras Mayneris
Audiovisuals

Isaac Férriz
Arranjaments veu
Aida Oset

Maquillatge

Susi León
Ajudant de direcció 

Joan Arqué
Disseny gràfic

Glòria Bonet
Fotografia

Gervasi Juan
Producció
La Mandona i Martí TorrasMayneris
Producció executiva
Gràcia Camps Miró

 

Crítiques

“Tres actrius per a interpretar tres personatges que mai no tornarem a mirar de la mateixa manera. No us perdeu l’Alba Florejachs en el paper d’Emília, la descarada criada de Desdèmona, que juga a trencar la quarta paret i esdevé còmplice del públic en tot el que passa sobre l’escenari. Una comèdia divertida, amb molt bon ritme, una excel·lent posada en escena i un genial trio d’actrius que trobareu ben aviat a l’escenari de la Sala Muntaner.”

Gema Moraleda, RECOMANA

Més projectes