ENCHANTÉ

Premio Unnim BBVA 2012 al millor espectacle teatral

Enchanté! és un cant a la vida, un homenatge a les cançons i als artistes que van sobreviure la Segona Guerra Mundial. Una recreació descarnada d’uns anys terribles i de gran efervescència artística.

La companyia Divinas, amb dramatúrgia i direcció de Martí Torras Mayneris ens transporta a la ciutat de París, a punt de ser envaïda per les tropes alemanyes. Acompanyades per un pianista i un clarinetista, ens relaten la història del petit Cafè Enchanté, punt de trobada d’artistes, bohemis, intel·lectuals i membres de la Résistance francesa.

Es respira l’aire dels cabarets burlesque i el glamour decadent, amb les coreografies i cançons europees més representatives de principis del s. XX. Divertit, burlesc, atrevit… i, a la vegada, emotiu i profund.

Claqué, xarleston, cancan, amb bones dosis d’humor absurd i un punt de sàtira política, dirigents nazis ballant en tutú, faldilles de plàtans, cactus que apareixen del no res…

Enchanté! és un encanteri, un refugi, un cafè parisenc, un cabaret berlinès, una bombeta que penja del sostre, un teatrí, un cafè antic, un piano… 

 
Dramaturgia i direcció escènica
Martí Torras Mayneris
 
Divinas
Carla Móra
Marta Móra
Irene Ruiz
Músics
Juli Aymí / Gabriel Amargant
Federico Mazzanti / Bernat Font
 
Escenografia
Martí Torras Mayneris
Vestuari
Glòria Duran
Disseny d’Il·luminació
Martí Torras Mayneris
Disseny de So
Pere Albiñana
Arranjaments musicals
Bernat Font
Gabriel Amargant
Irene Ruiz
Composició tema “Enchanté
Mario Cobo
Construcció escenografia
La Forja del Vallès

 

 

Crítiques

Commou i entreté gràcies a l’enorme talent de les seves tres protagonistes, el desplegament interpretatiu de les quals a tots els nivells […] frega la perfecció, regnant per sobre la senzilla posada en escena”.
Antonio José Navarro – Guía del Ocio (Barcelona)

 

Mai s’ha vist tanta qualitat amb tan pocs mitjans. La gent surt admirada de la feina ben feta, que són dos oficis difícils en aquests temps que corren. Primer la feina i després
treballar bé
”.
Joan Barril – El Periódico (Barcelona)

 

Una espècie de crònica sentimental d’Europa a través de les seves cançons, al mateix temps que un homenatge a un gènere artístic que […] ha deixat molta petjada en la nostra memòria col·lectiva. Un el veu, el gaudeix i, com és previsible, es queda encantat”.
Nel Diago – La Turia (València)

 

Sobre l’escenari tres artistes que ballen de meravella, canten encara millor i inclús toquen la concertina i l’ukelele. Les acompanyen dos músics impressionants. […] Èxit rotund, incontestable i absolutament merescut. Chapeau”.
Joaquín Melquizo – El Heraldo de Aragón (Zaragoza)

 

Divinas exposen tot un recital de virtuosisme vocal […], el públic va gaudir d’un gran espectacle, amb […] una contundent ovació al final”.
Esperanza Jiménez – El Club Express (Sevilla)

 

Més projectes