CHOCOLAT!

Chocolat! és el primer espectacle que escriu i dirigeix  Martí Torras Mayneris per a la companyía Divinas. Ambientat als anys 30, durant la Gran Depressió conseqüència del crack del 29 als Estats Units. Temps de decadència i pocs recursos, en què els trios vocals femenins omplen les ràdios i els pocs escenaris que queden oberts amb cançons, dansa i comèdia.

La necessitat uneix al trio de protagonistes (Sofia, Nicole i Lulú) que es veuen projectades del club més sòrdid del carrer 43 a les pantalles de Hollywood, gràcies a una marca de xocolata: “Chocolat Divine”. Les anècdotes de la seva història amb l’acompanyament del seu inseparable quartet de músics.

Una caixa de bombons plena de swing i diversió, embolcallada de bombetes, un teló vermell, glamour decadent i els instruments musicals més fidels a l’època.

Chocolat! en estat pur!

 

Actuacions al Festival Internacional de jazz Tanjazz (Tànger, Marroc), Institut Cervantes de Rabat (Marroc), Fira Internacional de Teatre de Tàrrega, Festival Internacional de Teatro de San Javier, temporada al Teatre Capitol (Barcelona), temporada al Teatre Talia (València), temporada al Teatro del Mercado (Saragossa), Corral de Comedias (Alcalà d’Henares), Teatre de Barakaldo, Teatre Principal (Maó), entre molts d’altres de tot l’Estat.

 

Idea original
Divinas i Martí Torras Mayneris
Producció executiva
Divinas
Dramatúrgia
Martí Torras Mayneris
Direcció escènica
Martí Torras Mayneris
Direcció i producció musical
Mario Cobo

Carla Móra – Sofia (soprano)
Irene Ruiz – Nicole (mezzo soprano)
Marta Móra – Lulú (contralto)
El quartet
Gabriel Amargant / Juli Aymí / Cesc Miralta – Patrick • el clarinetista
Bernat Font / Federico Mazzanti – Jimmy • el pianista
Ivan Kovacevic – Joe • el contrabaixista
Martí Elías – William • el baterista
Veu en off de Joe – Jordi Martínez

Composició de temes originals
Mario Cobo i Ben Rowdon
Arranjaments instrumentals
Ivan Kovacevic
Arranjaments vocals
Irene Ruiz
Coreografia
Carla Móra i Divinas
Coreografia duet claqué
Basilio González
Disseny de vestuari
Marija Djordjevic (Madamex)
Producció de vestuari
Marija Djordjevic i Laia Borràs
Disseny d’escenografia
Martí Torras Mayneris
Construcció d’escenografia
Pau Gómez
Confecció teló
Modesta Salvatella
Disseny de so
Pere Albiñana (Sclat!)
Disseny d’il·luminació
Xavier Loncà (Sclat!)
Disseny gràfic
Xavier Alamany, Rosa Medina i Eulàlia Farell
Fotografies directe
Roger Llonch
Fotografies cartell
Albert Manubens
Gravació i realització de vídeo
Sergi Vidal
Gravació i edició d’audio
Lluís Molas (Sentir Estudis) i Mario Cobo
Distribució
Alba Espinasa (Agombola Serveis Culturals)
Agraïments
Jorge Riera, Toni Puntí, Carles Manrique, Óscar Iniesta, Jordi Martínez, Paula Blanco, Ramon Simó, Albert Manubens, Modesta Salvatella, La Forja del Vallès, Glòria Duran, Marilia Samper.

Una producció de Divinas
Amb la col·laboració de l’ ICIC i del Teatre Zorrilla de Badalona

Crítiques

Swing per a temps de crisi
“Bonic i divertit espectacle de teatre musical amb un esplèndid trio vocal i uns fantàstics arranjaments instrumentals i corals que recorden a bandes mítiques de l’època. L’atmosfera íntima del cabaret; una història mínima d’enveges, esperances i rivalitats entre les components del grup; ambient distès, festiu, murri; i per sobre de tot música, molt bona música en directe d’uns intèrprets d’excel·lent nivell artístic”.
Craig Gordon – Diario de Alcalá (Alcalà d’Henares)

Cabareteres Divines
“Escudades per un solvent quartet ragtime les tres cabareteres van interpretar de manera completa: van actuar bufonesques, van ballar claqué i diverses coreografies i van cantar fantàsticament un repertori trufat de clàssics del swing. Aquestes tres Divinas van de retros però atresoren més gràcia i talent que la rocabilesca granadina Vinila Von Bismarck i els germans londinencs Kitty Daisy & Lewis”.
Óscar Cubillo – elcorreo.com (Barakaldo)

Amb bon swing
“El resultat es brillant i va enlluernar al públic que omplia el pati de butaques. […] Hi ha talent, ja ho hem dit, però és que n’hi ha molt […] Martí Torras planteja una posada en escena que condueix la representació amb precisió, idees, ingeni i sentit de la teatralitat. Mario Cobo fa un magnífic treball en la composició i la direcció musical. Encertadíssims el vestuari i la il·luminació. Enormes els músics (quina gran banda!) i esplèndid treball coreogràfic. I en el centre de tot, les Divinas. Canten, ballen, interpreten. I ho fan tot com els àngels. Supèrbies.
Chocolat! té ritme, ganxo, sentit de l ’humor, bon gust, molt swing, molts moments brillants, grans artistes, una història que té ànima, té encís i ens conquista pel seu exquisit encant”.
Joaquín Melguizo – Heraldo de Aragón (Saragossa)

Més projectes