ATZUCAC

ATZUCAC era el tercer TFG seguit que m’encarregaven al CSAD Eòlia i en aquest cas, vaig voler comptar amb una antiga companya d’aventures per escriure la dramatúrgia: La Denise Duncan, amb qui ja havíem col·laborat a La Taverna dels Bufons. El resultat va ser un text molt coral amb una mica d’inspiració de Martin Crimp, i altres referents dramatúrgics, escènics i estètics com Pirandello o el teatre de la mort de Tadeusz Kantor.

Si haguessis de dissenyar el teu propi funeral, què faries?

Si poguessis triar com morir, com seria? Un noi decideix guionitzar el seu comiat en un vetllatori: un vagó de metro ple de gent jove s’atura de cop a mig trajecte. Un viatge de plaer es converteix en un malson. Hi ha mort, sempre. I, no obstant això, ens angoixa. Hi ha morts plausibles i hi ha tsunamis i incendis i guerres. Sempre hi ha guerres. I mentrestant… Sí, ens angoixa pensar en l’únic que és segur a la vida: que totes morirem. Potser no suportem la idea de morir perquè aprenem a viure en una constant prova i error. Però també hi ha tot allò que passa al mig: hi ha gent que val la pena, experiències que mereixen ser viscudes, vivències que donen sentit a tot, una abraçada que ho canvia tot i un plat de macarrons que ens dibuixa un somriure a la cara.

Davant la mort, l’únic que té sentit és brindar amb tequila, ballar fins a rebentar i dir tot allò que no ens atrevim a dir. Perquè val la pena encarar la mort amb una celebració de la vida. I aquesta la tenim assegurada… Mentre dura.

Autoria
Denise Duncann
Adaptació dramatúrgica
Martí Torras Mayneris
Direcció escènica
Martí Torras Mayneris
Intèrprets
Abel Bonet
Marc Carcasona
Lia Jaumejoan Saliné
Alba Jubany Vilert
Raquel Marín Blasco
Gisel Morros
Jordi Reñé
Pau Sansa
Joana Traveria
Mariona Trias
Oriol Vélez
Ajudantia de direcció
Sara Q. Pipó
Judit Ecb
Miquel Salamanca

Escenografia
Passerell – Llorenç Corbella
Moviment
Teresa García Valenzuela
Il·luminació
Andrés Piza
Audiovisuals
Martí Torras Mayneris
Arranjaments de veu
Abel Bonet
Coach de veu
Mariona Castillo

Vestuari i Maquillatge
Ana Sabina
Tècnics
Andrés Piza
Miquel Salamanca

Sara Q. Pipó
Producció executiva
Júlia Faneca, Cia La Parmera
Producció
Eòlia Escena Emergent 2024

Fotografia
@mw_fotografia
Fotografia cartell
Laura Aguilar

Més projectes