ANTÍLOPS

L’escriptor suec Henning Mankell, autor de novel·les negres de gran èxit protagonitzades pel cèlebre detectiu Kurt Wallander i director del Teatro Nacional Avenida de Maputo (Moçambic), va iniciar la seva carrera literària com a dramaturg i sempre ha manifestat la seva devoció pel teatre. Al Teatre Alegria de Terrassa i al TNC, podrem veure aquesta producció del TNC i del CAET, Antílops, una de les seves obres teatrals, un text fosc, elegant, confegit amb pinzellades d’humor i també de thriller.

Una parella està a punt de deixar l’Àfrica després de catorze anys treballant en un programa d’ajuda internacional. El darrer dia de la seva estada en el continent africà, reben l’home que ocuparà el seu lloc. Mentre fan balanç dels darrers anys, davant l’estupor del nouvingut, la parella treu a la llum tots els conflictes personals i laborals que han sorgit al llarg del temps, mentre l’Àfrica va envaint, literalment, la casa.

Mankell és un enamorat de l’Àfrica, on passa la meitat de l’any. El continent apareix en diverses de les seves novel·les i peces de teatre, com La lleona blanca o L’ull del lleopard, i esdevé, com qui diu, un dels personatges protagonistes d’Antílops. L’autor ens mostra, en un text excels i ple de cinisme, una Àfrica tintada pels fantasmes de la visió occidental. Un relat que recorda Dansa de mort d’August Strindberg per les tensions del matrimoni turmentat, i que ens planteja un tema ben actual i alhora insòlit en el teatre del nostre temps. Antílops ens permet de descobrir un Mankell diferent, en un text que critica el paper de l’home occidental a l’Àfrica i que porta fins al final un debat ètic sobre les noves vies del colonialisme. Un desafiament per als actors, i un plaer per als espectadors.

 

Autoria
Henning Mankell
Traducció
Feliu Formosa

Amb la col·laboració de
Carolina Moreno
Direcció
Magda Puyo
Amb
Muntsa Alcañiz
Ferran Carvajal
Jordi Martínez
Escenografia
Ramon Simó
Vestuari
César Olivar i Ángel Vilda
Il·luminació
Kiko Planas (aai)
Música original
Joan Alavedra
So
Ramon Ciércoles
Moviment
Ferran Carvajal
Caracterització
Àngels Salinas
Ajudant de direcció
Martí Torras Mayneris
Ajudanta de vestuari
Verónica Raposo
Música enregistrada per Lisboa Zentral Cafè
Ahmed Al’Tortahad
Joan Alavedra
Eduard Altaba
Salvador Boix
Oriol Camprodon
Realització d’escenografia
Arts-Cènics Tallers Pascualín
Realització de vestuari
Goretti Puente i Ángel Vilda
Agraïments
Ajuntament de Barcelona-ICUB NaturaSonora, Fonoteca del Museu de Ciències Naturals de Barcelona Parc Zoològic de Barcelona
Producció
Teatre Nacional de Catalunya i Centre d’Arts Escèniques de Terrassa

Activitats

Més projectes