CELOBERT

Poden els capitalistes viure realment amb els idealistes socials? Podem perdonar el passat? I encara més, podem perdonar-nos?

Tom Sergeant, ric i propietari de pròspers restaurants es queixa dels 18 anys del seu fill Edward i intenta reconciliar-se amb Kyra Hollis, la seva jove ex-amant, ex-cambrera i ex-cangur del seu fill. Hollis, després d’una relació sentimental de sis anys amb Tom Sergeant, ha esdevingut una professora d’escola compromesa socialment.

Un loft de la perifèria de Londres es converteix en el punt de trobada, un confessionari d’amors perduts on ell, vidu ratllant la seixantena i ella, una jove professora idealista, descobrirà que la vida no permet fer marxa enrere.

El Tom i la Kyra retroben, per uns moments, la puresa de la seva infidelitat sense la presència de l’esposa, morta de càncer des de fa un any. Són dos personatges amb dues filosofies de vida molt diferents. Discuteixen sobre la traïció, la culpabilitat, la dicotomia entre “la cultura d’empresa” i “la vocació pedagògica i el treball social”, la compatibilitat dels valors…

Celobert ens explica una història d’amor tan angoixosa com creïble. Skylight, va ser estrena absoluta el 4 de maig de 1995 al Teatre Nacional de Londres, i s’ha convertit, sens dubte, en una de les obres amb més èxit que s’han representat en els últims anys, repetint temporada rere temporada en els teatres més emblemàtics del West End i de Broadway, així com a la resta del món. Josep María Pou va dirigir i protagonitzar  aquesta nova producció amb Roser Camí i Jaume Madaula, que es va estrenar al Teatre Goya de Barcelona, fent gira posteriorment per tota Catalunya. 

Autoria
David Hare
Adaptació i Traducció 
Josep María Pou
Direcció
Josep María Pou
Repartiment 
Josep María Pou – Tom Sergeant
Roser Camí – Kyra Hollis
Jaume Madaula – Edward Sergeant
Escenografia 
Llorenç Corbella
Vestuari
Maria Araujo
Il·luminació 
Txema Orriols
Caracterizació
Toni Santos
Ajudant de direcció
Martí Torras Mayneris
Producció
Focus
Direcció de producció
Amparo Martínez
Cap de producció
Maite Pijuan
Producció executiva
Noemí Díaz i Marina Vilardell
Personal tècnic en gira
Focus
Construcció escenografía
Centre Cultural de Sant Cugat
Màrqueting i comunicació
Publiespec
Fotografia
David Ruano
Disseny gràfic
sSB

Activitats

Més projectes