PRIME TIME

Tres fotògrafs entren en una casa abandonada. Són exploradors urbans.
Artistes de la nostàlgia que intenten preservar el lloc de l’oblit perquè ningú hi accedeixi i destrueixi la poca vida que encara hi resta.

Troben una càmera de vídeo enfocant un llit, funciona… És una gravació de 2002. Una dona… no parla… fa cara d’amargada… hi ha talls…ara plora… ara somriu… un somriure estrany… sembla que vulgui dir alguna
cosa… Parla…

La família. Aquesta entitat antiga inamovible, secular, sacralitzada, respectada, plena d’amor, de tradició, de generositat, d’afecte, de bé… El dia que comencem a morir és el del naixement dels nostres fills. Ells, petits, ens van devorant amb les seves boques cridaneres i exigents. Només voldria que sabessin descriure’m quan jo no hi fos. Què recordaran de mi? Qui es recordarà de mi?

Qui és aquesta dona? Per què ha gravat aquest vídeo? És morta? És una gravació pòstuma?

Si els pares poden gravar el naixement dels seus fills, per què els fills no poden gravar la mort dels seus pares?

Els tres fotògrafs especulen sobre la seva vida, la seva família i els motius que l’han dut a gravar-se. Una vida anònima en mans d’uns desconeguts…

Aquesta és la meva esquela als ulls de la resta del món.


Un bon dia els habitants d’una casa recullen les seves coses i amb el desig de l’oblit van deixant enrere un munt de mobles, objectes i records en blanc i negre. Amb el temps, la pols, la humitat i la vegetació se n’apoderen en silenci. És la mort de l’edifici.

Els exploradors urbans —membres d’un moviment espontani internacional— entren a qualsevol lloc que estigui abandonat. Són col·leccionistes d’imatges d’allò que troben en aquells racons de món aturats en el temps. Amb la seva càmera de fotos documenten i investiguen el que un dia va arribar a ser aquell lloc, la gent que hi va viure i les circumstàncies que van precedir l’abandonament.

Prime time, escrita per Martí Torras i Paula Blanco, va néixer com a assaig obert de la Gata sobre la teulada de zinc calenta, primer muntatge al nou Teatre Lliure de Gràcia, l’any 2010. Posteriorment es va reestrenar a la Sala Muntaner al 2012.

Dramatúrgia
Martí Torras Mayneris
Paula Blanco
Direcció
Martí Torras Mayneris
Intèrprets
Àngela Jové
Dafnis Balduz
Paula Blanco / Miriam Marcet

Ferran Vilajosana
Ajudant de direcció
Ignasi Guasch
Col·laboració musical
Xantal Gabarró
Escenografia
Max Glaenzel
Adaptació escenografia
Sarah Bernardy
Vestuari
Gimena G. Busch
Caracterització
Núria Llunell
Il·luminació
Quico Gutiérrez
Espai sonor 

Jordi Agut
Vídeo
Júlia Simó
Sergi Roquer
Fotografia Exploradors urbans
Dani Gil (www.ultima-visita.com)
Fotografies espectacle
Ignasi Guasch
Producció executiva
Martí Torras Mayneris
Producció
La Troca
Martí Torras Mayneris
Agraïments
Teatre Lliure, Institut del teatre, Nau Ivanow, Àlex Rigola, Max Glaenzel, Xavi Clot, Sol Blasi, Família Martínez-Guasch, Carles Manrique, Sarah Bernardy, Quico Gutiérrez, Txipi Txipell i a tots els companys i companyes que han col·laborat amb els seus videoepitafis en la promoció de l’espectacle: 

Als dramaturgs i dramaturgues
Pablo Ley, Marc Rosich, Jordi Purtí, Marc Angelet, Marilia Samper, Jordi Oriol, Isabel Clara Simó, Sergi Pompermayer, Egos teatre, Llàtzer Garcia, Jordi Prat, Enric Nolla, Carles Batlle, Helena Tornero, Esteve Soler, Blanca Bardagil, Alex Mañas, Pau Carrió, Pasquale Bavaro, Manel Veiga, Pablo Rosal, Josep Julien, Daniela Feixas, Eleonora Herder, Xavier Pujolras, Maria Vera, Bárbara Becker, Iban Beltran, Albert Arribas, Mercè Vila Godoy, …

Als artistes:
Josep Maria Pou, Pere Arquillué, Manel Barceló, Mingo Ràfols, Roser Camí, Jordi Martínez, Mar Ulldemolins, Joan Anguera, Marc Martínez, Pep Jové, Jacob Torres, Muntsa Alcañiz, Georgina Latre, Xavi Ruano, Miquel Górriz, Dusan Tomic, Jordi Llovet, Andrés Herrera, Pepo Blasco, Ruben Ametllé, Laura López, Jaume Madaula, Hortensia Vidal, La Pegatina, Toqui qui toqui…

 

Crítiques

“PRIME TIME és un espectacle que enganxa. Inquietant d’entrada; àcid, crític i divertit una mica més tard; sorprenent i emotiu sempre. Una lúcida reflexió sobre la família i el show businness en què tot plegat s’ha convertit. Amb quatre treballs d’interpretació que et deixen bocabadat, resultat d’una exquisida direcció d’actors.
Vaig veure PRIME TIME una tarda al Lliure amb el teatre ple de gom a gom i dono testimoni de l’acollida entusiasta que va tenir. Em fa feliç veure teatre fet amb ganes i talent. I PRIME TIME té ambdues coses amb escreix.”

Josep Maria Pou

 
 
Activitats
,

Més projectes