HOMENATGE A JOAN FUSTER

Segona col·laboració amb Òmnium Cultural després de La Nit de Santa Llúcia 2021.  En aquest cas, per homenatjar al gran Joan Fuster, de la mà d’alguns intèrprets i col·laboradors molt estimats. Poesia, música i dansa, en un acte íntim a la sala Golem’s.

Acte d’homenatge a Joan Fuster que la Federació Llull va organitzar el dilluns 8 de novembre de 2022 a Barcelona. Coincidint amb el centenari del naixement de l’intel·lectual que va definir la idea dels Països Catalans, la federació que agrupa les tres principals entitats culturals va voler retre homenatge a l’escriptor de Sueca amb una vetllada l’espai Golem’S de Barcelona. Dirigit per Martí Torras Mayneris, l’espectacle tribut es va organitzar conjuntament a Barcelona, València i Palma de la mà d’ Òmnium CulturalAcció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, conjurant-se a “fer realitat els Països Catalans que Fuster va imaginar”.

Fuster no tenia orígens intel·lectuals ni cap vinculació familiar amb les lletres, però se li compten més d’un centenar publicacions. Enric Sòria, comissari de l’Any Fuster, ha glossat la figura de l’escriptor i activista, dues cares indissociables d’un personatge que va rebre atacs d’ultradreta per apadrinar iniciatives en favor de la llengua com el El Temps o els Premis Octubre. El cantautor valencià Xavi Sarrià, acompanyat de l’escriptora Clàudia Serra, experta en Fuster, i del poeta Josep Pedrals han reflexionat sobre l’obra i el llegat del de Sueca. Sarrià ha estat l’encarregat també de posar música a la vetllada amb tot un himne d’estima a la terra i d’homenatge a Guillem Agulló, Que no s’apaguen les estreles. I tot plegat acompanyat també de la pintura en directe de l’artista bagenc Quim Moya, de la dansa de Fàtima Campos i la música de Xavi Pendón i Fernando Salinas..

Direcció artística
Martí Torras Mayneris
Dramatúrgia
Martí Torras Mayneris
Música
Xavi Sarrià
Jota Terranegra
Xavi Pendón
Fernando Salinas
Presentadora
Lara Salvador
Dansa
Fàtima Campos
Pintura en directe
Quim Moya
Poesia
Josep Pedrals
Entrevista
Clàudia Serra
Josep Pedrals
Xavi Sarrià

Parlament institucional
Xavier Antich
Audiovisuals
Òmnium Cultural
Producció executiva
Mireia Trias
Oriol Estefanell
Producció
Òmnium Cultural


Més projectes