HONG KONG HADDOCK

Sempre que dirigeixo una lectura dramatitzada intento que sigui més dramatitzada que lectura. Aquest és el cas de Hong Kong Haddock, a la Sala Versus Glòries, una obra de l’amic Josep Julien, amb cinc grans actors, membres de l’AADPC, que es van prestar, en només tres assajos, a jugar a ser personatges de les aventures de Tintin.

La colla del Tintin queda radicalment trastocada un cop han tornat de la lluna. El jove reporter s’embarca en una nova aventura, però aquest cop en solitari: ha rebut l’oferta de presentar el seu propi programa televisiu i no perd ni un minut en acceptar-la. És a partir d’aquí que la llegendària colla es va dissolent progressivament, com mai pensàvem que podia passar. Cada integrant se centra en la seva veritable passió; la del capità Haddock és, però, la més destructiva: el whisky escocès. Sumit en el seu propi caos i dolgut per la traïció del seu company, decideix perseguir-lo i amenaçar-lo amb la seva pròpia mort i la del gosset, en Milú. S’alia amb un noi xinès, que l’ajuda i el recolza davant les amenaces constants del Sargent O’Alley. Inculpat per un crim que no ha comès, tancat a la presó Wanchai tower, rebrà l’ajuda dels seus eterns camarades.

L’obra “Hong Kong Haddock“, de Josep Julien, va guanyar el Premi Fundació Romea al 2008 i s’havia d’estrenar al mateix Teatre Romea la temporada 2010-11, però per diverses circumstàncies es va estrenar finalment a Reus en el marc del circuit amateur.
La proposta va ser dirigida per l’associat Martí Torras Mayneris amb la participació d’Àngel Cerdanya, Mireia Illamola, Bernat Cot, Frank Capdet i Carles Gilabert.

Autoria

Josep Julien

Direcció

Martí Torras Mayneris

Intèrprets

Àngel Cerdanya

Mireia Illamola

Bernat Cot

Frank Capdet

Carles Gilabert

Escenografia

Martí Torras Mayneris

Il·luminació

Daniel Gener

Disseny de so i vídeo

Martí Torras Mayneris

Producció

Associació d’actors i directors de Catalunya

Agraïments

Sala Versus Glòries

 

Més projectes