RHÜMIA

Rhümia era el segon espectacle de Rhum & cia, la companyia que vaig crear després de la mort del Monti. Havia de ser la segona part d’una “Bilogia”, i així va ser. Tot i les alegries que em va donar, va ser molt desgastador a nivell creatiu, i poc temps després, tot i l’èxit de crítica i públic, decidiria abandonar la companyia. Rhümia parlava d’acollir i acceptar aquells que són diferents, interpel·lant totalment a la nova incorporació de la companyia. Finalment, seria jo qui acabaria exiliant-me d’aquella llar de pallassos tan intensos. El meu compromís amb el Monti havia arribat a la seva fi.

Gran Premi BBVA al millor espectacle de Circ 2016 dels Premis Zirkolika

Només cal que algú ens ajudi a encendre l’espurna, perquè quan ens toqui actuar en allò que en diuen el “món real”, demostrem amb el nostre comportament que podem canviar alguna realitat. Aquesta família “inestable” de pallassos i músics excepcionals dirigits per Martí Torras Mayneris, que són Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià i Pepino Pascual, acullen a casa seva l’artista de carrer, músic, clown i luthier, Mauro Paganini, que aporta el seu univers màgic per tancar la segona part d’aquesta bilogia clownesca que vam començar amb Rhum.

A casa dels Rhum & cia, hi ha un altre món possible, una altra pista de circ més íntima amb noves entrades de pallassos, cançons i músiques d’arreu del món i és plena d’emocions absurdes i concretes. Imaginades i reals. No és gens diferent del que passa a qualsevol llar d’arreu del món perquè finalment el circ és qualsevol univers i cada casa és un circ on tothom hi té cabuda.

Rhümia és un cant a l’esperança, a la necessitat de riure i fer riure per sobre de totes les coses. Aquí i allà, als que ja en saben i als que en sabien i n’han de tornar a aprendre. El riure, l’arma més poderosa de la felicitat, amagat sota un nas vermell.

 

 

Autoria
Martí Torras Mayneris
Rhum & Cia
Direcció
Martí Torras Mayneris
Interpretació
Jordi Martínez
Joan Arqué
Pep Pascual
Roger Julià
Mauro Paganini
Composició musical
Rhum & Cia
Direcció musical
Pep Pascual
Escenografia
Martí Torras Mayneris
Xavi Xipell “Xipi”
Moviment
Fàtima Campos
Vestuari
Rosa Solé
Disseny d’il·luminació
Quico Gutiérrez
Disseny de so / concepció sonora
Ramon Ciércoles
Cap tècnic
Xavi Xipell “Xipi”
Regidor
Lluc Armengol
Producció executiva
Xavier Ribalaygua
Direcció de producció
Carles Manrique (Velvet Events)
Fotografia:
Josep Aznar
Martí E. Berenguer
Pep Gol

Més projectes