TRANQUILA

Va ser molt bonic acompanyar a la Celeste Alias, per crear aquest homenatge a la gran Chavela Vargas. Tranquila, era per a la Celeste, com a intèrpret i productora, un salt endavant respecte al tribut que anys enrere li va fer a Antonio Machín, amb els mateixos Santi Careta i Oriol Roca. En aquest cas, el concert era teatralitzat, amb una escenografia evocativa, imatges poètiques i la Celeste recitant textos i episodis de la vida de la Chavela.

TRANQUILA, Celeste canta Chavela és un cant de llibertat, d’amor i de vida, una festa pels difunts, una celebració de la vida i de la mort, d’una figura cabdal dins del món de la música popular, la cèlebre cantant mexicana Chavela Vargas de la qual aquest 2022 se’n celebra el desè aniversari de la seva mort.
Celeste Alías hi posa la cara, la veu i el nom en aquesta celebració, explorant noves sonoritats acompanyada de dos talentosos músics: el guitarrista Santi Careta i el bateria Oriol Roca. Els tres s’han tornat a reunir després d’aquell exitós espectacle que ja ens va seduir fa temps, Celeste canta Machín.
Celeste canta Chavela afegeix teatralitat a aquella proposta. Chavela era un gran personatge, autèntica pionera de l’univers LGTBI, i viatjarem per la seva vida a través d’alguns passatges biogràfics, reflexions i confessions i desvetllant el significat d’algunes de les seves cançons, com la conegudíssima cançó Macorina, que si n’alterem les síl·labes és una clara reivindicació queer de l’època, ja que la paraula es transforma en “Maricona”.
Sonaran també d’altres èxits com Paloma negra, El último trago, Llorona, Se me olvidó otra vez, Volver, Tu me acostrumbraste o Juan charrasqueado, re-interpretats per a l’ocasió, per aquests tres grans artistes que aporten una nova mirada musical al llegat d’aquesta gran dama irrepetible.
Poc abans de morir Chavela va dir “estoy tranquila”. Així ho explicava Pedro Almodovar: “En sus labios la palabra tranquila cobra todo su significado: serena, sin miedo, sin angustias, sin expectativas. Tranquila. Sólo me dijo “una noche me detendré”, y la palabra “detendré” cayó con peso y a la vez ligera, definitiva y a la vez casual. “Poco a poco”, continuó, “sola, y lo disfrutaré”.
Una festa on morirem, tranquils, d’amor.

Espectacle estrenat a la Fira Mediterrània de Manresa 2021.

Celeste Alías – veu
Santi Careta – guitarres
Oriol Roca – bateria, guitarra

Direcció
Martí Torras Mayneris
Dramatúrgia
Martí Torras Mayneris
Sadurní Vergés
Escenografia
Txema Rico
Disseny de so
Adrià Serrano
Disseny d’Il·luminació
Sara Reig
Audiovisuales
El Gato Visual ( Teo Campos i Feliciano GZ )
Assessoramentde moviment
Fàtima Campos
Vestuari
Julia Trecu
Fotografia
Txus Garcia
Vídeo
Ivó Oliveras
Acompanyament artístic
Queralt Guinot


Activitats
,

Més projectes