ELS BERROS DE LA CORT

Els Berros de la Cort són una formació gironina amb més de 20 anys de trajectòria realitzant concerts amb una sonoritat potent i festiva en sintonia amb la música folk més actual, i també espectacles de carrer d’inspiració i repertori medieval.

El grup té quatre àlbums publicats (Els Berros de la Cort (2006), Egregore (2009), Los nòstres vices e pecats (2012) i Torb (2019)) i una àmplia trajectòria i experiència internacional amb la realització de concerts i actuacions de carrer arreu d’Europa.

L’any 2016, de forma paral·lela als seus propis espectacles, el grup va fer una primera incursió al món del teatre i crea i interpreta la música en directe a La Taverna dels Bufons, un dels espectacles destacats de la cartellera teatral barcelonina protagonitzat per Joan Pera, Carles Canut i Dafnis Balduz. Es tracta d’un espectacle de creació dirigit per Martí Torras Mayneris – que ha escrit la dramatúrgia conjuntament amb Denise Duncan– a partir de totes les obres de William Shakespeare. La Taverna dels Bufons va fer temporada al Teatre Romea de Barcelona de desembre de 2016 fins febrer de 2017, amb gairebé 60 funcions i va ser vista per milers d’espectadors.Durant tots aquests anys el grup ha creat una sonoritat i una estètica musical pròpia molt identificable, utilitzant instruments d’època també molt presents en la música tradicional catalana (gralles, tarotes, sac de gemecs, viola de roda, mandola, percussions), que han servit per fer una relectura en clau actual del repertori medieval.

 

Jordi Batallé “Titi”, percussions
Marc Daunis, alboka, cornamusa du Centre, gralla, sac de gemecs
Elda Daunis, viola de roda, biniou, tarota
Xus Jiménez, percussions
Alba Logan,gralla, sac de gemecs, tarota
Gavin Buckley, mandola
Roger Cucurella, clarinet baix, tarota
Jordi Comas “Peligru”, tarota
Àlex Guitart, mandola


Martí Torras Mayneris, direcció escènica
Carles Xirgo, disseny i tècnic de so
Xus Jiménez, vestuari
Dani Ortiz, management i distribució

Discografia

Els Berros de la Cort,  2005
Egregore , 2008
Los nòstres vicis e pecats , 2012
Torb , 2019

Més projectes