STROMBERS

Strombers és una banda formada a Cardona, amb una trajectòria de més de deu anys, i sempre sense perdre el seu caràcter jove, festiu i gamberro, que els ha portat a ser dels grups capdavanters de la festa a Catalunya. El seu estil barreja l’ska, els ritmes llatins, el reggae, el rock o el country per aconseguir un so inconfusible i sempre festiu.
Strombers ha esdevingut tot un referent de les festes populars d’arreu de Catalunya. El grup sempre ha mostrat interès en homenatjar la cultura popular, les festes i sons d’arrel, com són Sant Joan, la Patum o els Castellers, i ho ha fet amb cançons. D’aquí surten temes com La nit de Sant Joan, Patum, Rei Carnestoltes, Pessebre Ideal o Tocant el cel amb la mà.
El 6 de setembre de 2013 s’enregistra un doble CD i DVD en directe a la plaça de braus de Cardona, en el marc de la festa major, on es repassen els temes més emblemàtics del grup. Aquest treball porta per títol “10 anys de festa il·legal”, en clara al·lusió al primer disc “Fiesta ilegal Vol.1”, realitzat el 2003. La gira d’aquest disc s’engegà el 5 de febrer a la sala l’Apolo de Barcelona, en una festa sense precedents, que va pretendre reproduir la nit de la gravació d’aquest 6è treball, on hi varen participar colles castelleres, i un munt de convidats i amics del món de la faràndula. A finals de febrer Strombers inicia una gira internacional a Llatinoamèrica que els porta a realitzar diversos concerts a les ciutats de Santiago de Chile, Viña del Mar y Valparaíso.
El 2 de desembre de 2015, al cap de 24 hores de sortir el nou disc “TAVERNARIS“, Strombers inicia la #GiraTavernaris, que els portarà arreu de Catalunya, Espanya i Europa.

Des d’alesghores, i renovada la formació, Strombers continua éssent una de les bandes amb més presència  a les Festes populars.

 

 

Strombers

Ferran Gallart – Veus
Jordi Costa “Sec” – Veus
Toni Company – Veu, teclats i acordió
Ricard Puigdomènech  – Guitarra

Marc Martínez  – Guitarra
Alexis Cabrillana – Baix
Nil Mujal – Saxo
Chuchi Crespo – Bateria

 

Discografia

Que ruli , 2005
Blú, 2006
Extraterrestres, 2012
Jrujenjúnjel , 2012
10 anys de Festa Il·legal , 2014
Tavernaris , 2015
Stromberland , 2018
La For de la Vida , 2022

Més projectes