ENCHANTÉ! 2024

ENCHANTÉ  és el segon taller que dono com a professor a l’Institut del teatre. Revisitar un text i un espectacle propi tretze anys més tard és un exercici interessant d’actualització  ja que parlem de la Segona Guerra Mundial i l’extermini dels jueus, i al mateix temps estem veient com l’exèrcit israelià està perpetrant el mateix genocidi dels palestins a Gaza.

Al petit, inhòspit i oníric Cafè Enchanté, punt de trobada d’artistes, bohemis, intel·lectuals i membres de la Résistance francesa, hi treballen cinc noies jueves que han fugit de l’Alemània nazi. A Enchanté! un cabaret explosif, es respiren aires del burlesque, de sàtira política i glamour decadent, i s’endinsa en la música de la primera meitat del segle XX durant la II Guerra Mundial, amb les cançons i coreografies més representatives de l’època.

Enchanté!, (Premi Unimm BBVA) és una creació de l’any 2011 de Martí Torras Mayneris i la cia Divinas, que encara està girant i que tindrà una mirada actualitzada amb aquest taller de musical de l’assignatura Projecte 3 de 3r curs de l’ESAD de l’Institut del teatre amb l’alumnat d’interpretació de musical.

Autoria i idea original
Martí Torras Mayneris i Cia. Divinas

Dramatúrgia i direcció
Martí Toras Mayneris 

Direcció musical original
Irene Ruiz

Coreografies originals
Cia Divinas i Martí Torras Mayneris

Ajudant de direcció
Nicolás Castro

Alumnat d’Interpretació
Judit Barba
Anila Padrós
Emma Plaza
Celia Toribio
Gina Vidal

Disseny vestuari i caracterització
Ivet Duran

Disseny d‘il·luminació i escenografia
Oriol Corral

Professorat de l’ESAD
Direcció Musical: Oscar Sanz Machancoses
Coreografia i moviment: Esther Sabaté
Professores de Cant : Eulàlia Fantova i Isabel Soriano
Professora de Veu: Marta Montiel

Equip Tècnic de Teatres
Coordinació tècnica: Marc Ases
Tècnic de llums: Carlos Lucena
Tècnic de so: Toni Suñé
Tècnic de maquinària: Oriol Partagàs 

Agraïments
Cia Divinas, Irene Ruiz, Carla Mora, Marta Mora;Cia Marushkas i Cia La Saura; Eòlia CSAD, Claudi Bombardó i Sandra Martínez.

Més projectes