LA LUDWIG BAND GREC 2023

“Després de molts anys i uns quants espectacles programats al Festival GREC, finalment m’arriba l’oportunitat d’estrenar-me al Teatre Grec.  L’encàrrec era crear un concert molt especial de la Ludwig Band, preludi de la gira de presentació del seu nou disc. Porto treballant els directes de La Ludwig Band des de l’any 2022, i em fa feliç veure, que per fi, mica en mica, la gent va reconeixent el seu talent. Aquell concert del GREC marcarà un abans i un després en la seva manera d’interpretar les seves cançons en directe”.

Concert de La Ludwig Band al Teatre Grec dins de la programació del GREC Festival 2023 amb producció de The Indian Runners.  Presentació en primícia del nou disc, Gràcies per venir, quatre mesos abans que sortís.

L’Andreu, el Gabriel, el Lluc, el Quim, el Pau i el Roger són el segon millor grup d’Espolla (Alt Empordà). Sonen a pop-rock festiu, folk pedant, cançons de pastorets i s’escolten heptasíl·labs que parlen de la vida i rimes assonants.

El 2017 comencen a tocar les cançons que el Quim Carandell acumulava desde l’adolescència. Des del Cuartelillo d’Espolla, la base operativa del grup i antiga caserna de la guàrdia civil, el grup assaja, evoluciona i perfecciona aquestes cançons. Un any després de començar a tocar plegats, aconsegueixen gravar el seu primer EP: La Ludwig Band (Autoeditat 2018).
Dos anys més tard, en plena pandèmia, publiquen el primer disc de llarga durada titulat Al límit de la tonalitat (The Indian Runners, 2020). Un àlbum concebut des del pop-rock més clàssic fins al folk més local amb arranjaments ordits amb delicadesa. Vuit cançons de Marta a Judes amb influències directes de la cançó rock de Pau Riba o del pop melós d’ABBA.
En només un any publiquen un nou disc, titulat La mateixa sort (The Indian Runners 2021) amb el que guanyen el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de l’any i el Premi Cerverí a la millor lletra en català per “S’ha mort l’home més vell d’Espolla”, que els consolida com un dels valors emergents més interessants de l’escena catalana.
Ara arriben al 2023 amb un nou disc sota el braç titulat Gràcies per venir i és que si per alguna cosa destaca La Ludwig Band és per ser un grup molt prolífic. Creat en poc més d’un any, el disc que potencia l’esperit coral de la banda d’Espolla, amb arranjaments que s’eleven cap a sonoritats enfocades al directe, sense deixar de banda les harmonitzacions ordides i delicades.

La Ludwig Band
Gabriel Bosch – Guitarra
Quim Carandell – Veu i guitarra
Roger Cassola – Bateria
Pau Esteve – Teclats
Andreu Galofré – Baix
Lluc Valverde – Saxo, clarinet

Direcció escènica
Martí Torras Mayneris
So
Xavier Miñarro
Il·luminació
Aleksandra Janas
Producció
Arnau Seguí, Magalí Carratalà, Oriol Barba – The Indian Runners. 

 

Crítiques
“La Ludwig Band: Bendita imperfección. Pasados más de seis meses desde su espectacular actuación en la Sala Apolo, La Ludwig Band afrontaba su primer Grec para repetir éxito y darnos a conocer alguna de las canciones que conformarán su nuevo disco titulado ‘Gràcies per venir’”
Barracuda, Qualsevol Nit
 
“Una altra de les grans alegries del Grec 2023 ha estat la consagració, sense pal·liatius, de La Ludwig Band dins l’escena musical catalana. El seu concert al Teatre Grec va ser un èxit rotund i indiscutible”
Jaume Forés Juliana, NÚVOL

 
Discografia

La Ludwig Band EP,  2018
Al límit de la tonalitat , 2020
La mateixa sort , 2021
Desembre EP , 2022
Gràcies per venir , 2023

Més projectes