ONDINA

Vaig conéixer a Les Anxovetes quan van venir a col·laborar a La Festé, l’espectacle de Le Croupier. Anys després, em van demanar de crear un espectacle familiar dedicat a les havaneres.  Amb la complicitat de l’amic Sadurní Vergés, de les Anxovetes i dels Seitons, vam aixecar-lo durant el confinament, i Ondina va ser el primer espectacle post-pandèmia que vaig estrenar.

Espectacle familiar d’havaneres.

Ondina és un conte musicat i alhora un concert teatralitzat. I és que entre diàlegs i cançons, Les Anxovetes expliquem la història de tres germanes que vivien a la muntanya, però enyoraven molt el mar, ja que havien nascut allà. El seu pare era mariner i va morir en una tempesta mentre pescava. La mare, plena de tristesa, va decidir que ja no volia saber res més del mar i es va endur les seves tres filles a viure a muntanya.

Amb el temps, i decidides a tornar al lloc on pertanyien i fins i tot de fer-se mar endins, les tres germanes s’acomiaden de la mare i de la muntanya i emprenen un viatge cap al seu lloc d’origen tot seguint la crida de les ondines, i d’aquesta manera redescobreixen el món de l’havanera i tot allò que l’envolta: les barques, els mocadors blancs, les tavernes, l’avi que va anar a Cuba, el rom cremat… i moltes coses més!

Espectacle estrenat a la Fira Mediterrània de Manresa , 2020.

Dramatúrgia
Sadurní Vergés i Vilella

Direcció
Martí Torras Mayneris

Cantactriu
Tona Gafarot

Cantactriu
Montse Ferrermoner

Cantactriu
Marta Pérez

Guitarra, actor
Salva Gallego

Contrabaix, actor
Xavier Pasqual

Vestuari
Carme Puigdevall i Plantés

Escenografia i dibuixos
Martí Torras Mayneris
Tècnic de so
Xevi Salvatella

Tècnic de llums
Marco Mattarucchi

Producció
Les Anxovetes

Més projectes