ACTE DE GRADUACIÓ EAS 2017-2023

El Departament d’Educació de la Generalitat em va confiar l’Acte de Graduació de les Escoles Superiors Artístiques, en un acte unitari, a instàncies de l’Escola Eòlia, on treballo. El primer repte va ser reduir la durada de l’acte, que fos més dinàmic,  introduir la interacció entre alumnes de les Escoles i apropar aquest acte solemne als estudiants graduats perquè se’l sentissin seu. Any rere any, he treballat amb el padrí/padrina, el seu discurs de graduació. Sílvia Pérez Cruz, Josep Maria Pou o Raquel García Tomás, entre molts d’altres, han apadrinat algunes de les promocions d’artistes graduats.

L’acte de graduació reuneix els estudiants que acaben els estudis superiors a totes les escoles d’ensenyaments superiors artístics que depenen del Departament d’Educació de la Generalitat: art dramàtic, conservació i restauració de béns culturals, dansa, disseny i música.

La cerimònia compta cada any amb diferents intervencions de les escoles participants, a través d’actuacions i entrevistes d’alguns dels alumnes que es graduen. A més dels discursos institucionals, l’acte conclou amb el lliurament dels diplomes de graduació a tots els graduats i graduades presents. Cada any compta amb la presència d’un padrí/padrina de promoció, proposat per alguna de les Escoles Superiors. Durant aquests darrers anys han apadrinat les diverses promocions artistes com l’actor Josep Maria Pou, músics com Sílvia Pérez Cruz o Raquel Garcia Tomás, la ballarina i coreògrafa Guilermina Coll, la restaudarora i conservadora Anna Vélez o el dissenyador Joan Vinyets.

La direcció artística de la cerimònia de graduació recau sobre el director d’escena i  dramaturg Martí Torras Mayneris.

Ensenyaments Artístics Superiors

Els ensenyaments artístics superiors tenen com a objectiu la formació de professionals qualificats en diversos camps dels àmbits artístics. Els seus estudis estan adaptats a l’espai europeu d’educació superior i el títol que s’obté és el Grau de l’especialitat corresponent, equivalent a tots els efectes als graus universitaris. Les Escoles i centres que participen en aquest Acte de Graduació organitzat per el Departament d’Educació de la Generalitat son :

Escola Superior de Disseny de Catalunya (ESDAP)
Escola Superior de Música (ESMUC)
Escola Superior de Conservació i Restauració de Bens Culturals (ESCRBCC)
Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre
Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre
Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Superiors de Música TALLER DE MÚSICS
Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Superiors de disseny IED Barcelona
Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Superiors de disseny LCI Barcelona
Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Superiors d’ Art Dramàtic EÒLIA
Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Superiors de Música JAM SESSION

Direcció artística
Martí Torras Mayneris

Ajudantia de direcció
Sara Sors

 

Més projectes