NIT DE SANTA LLÚCIA 2021

Va ser un honor dirigir La Nit de Santa Llúcia, Festa Òmnium de les Lletres Catalanes,  ja que em va permetre fer la meva primera Sala Gran, al Teatre Nacional de Catalunya. En aquest acte, i gràcies a la producció d’Òmnium, vaig poder comptar amb els artistes i l’equip creatiu i tècnic que vaig demanar. L’experiència adquirida en altres produccions i concerts gravats,  i la feina de coordinació amb TV3, va permetre retransmetre una gran gala on van conviure  la literatura, el teatre, la música, el circ, la dansa i l’art, al servei dels mots gastats, aquells que pel seu mal ús, amb el pas del temps han perdut el seu significat.

La nit literària organitzada per Òmnium Cultural, la més important de les lletres catalanes, que atorga els premis Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, Mercè Rodoreda de contes, Carles Riba de poesia, Muriel Casals de comunicació, Premi Internacional Joan B. Cendrós i el prestigió Premi Sant Jordi de Novel·la se celebra a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya des de fa uns anys.

L’any 2021 la Nit de Santa Llúcia comptà amb la presència del president d’Òmnium Cultural d’aleshores, Jordi Cuixart, després de l’absència les últimes quatre edicions a causa del seu empresonament arran del judici del procés.

Un al·legat al poder de la llengua i de la literatura en la vida d’una persona: com la literatura ens acompanya al llarg de la vida, ens fa créixer i ens omple de vida i de coneixements. I també mostra l’altra cara: els mots gastats o paraules que, de tant fer-se servir, han perdut el valor o han canviat de significat.

La direcció artística va anar a càrrec del director i dramaturg Martí Torras Mayneris i la presentació de la gala va recaure en cinc actrius que representaven cinc generacions diferents de dones, per visualitzar la vida d’una persona: Vinyet Morral, de 9 anys; Sònia Ninyerola, de 17 anys; Neus Ballbé, de 30 anys; Meri Yanes, de 45 anys, i Anna Güell, de 60 anys.

La vetllada fou amenitzada per les actuacions del combo format per Celeste Arias, Ildefons Alonso i Santi Careta, a més de les actuacions del músic i compositor Marc Parrot, el grup musical El Diluvi, el músic Ferran Palau, el glossador Mateu Xurí, l’il·lustrador Oriol Malet, la ballarina Fàtima Campos, l’artista de circ Toni Gutiérrez i l’actor Jordi Oriol.

Direcció artística
Martí Torras Mayneris
Dramatúrgia
Martí Torras Mayneris
Sadurní Vergés
Presentadores
Vinyet Morral
Sònia Ninyerola
Neus Ballbé
Meri Yanes
Anna Güell
Músics
Celeste Alias
Santi Careta
Ildefons Alonso
Il·lustracions en directe
Oriol Malet
Artistes convidats
Marc Parrot
Fàtima Campos
Flora Sempere – El Diluvi
David Payà – El Diluvi
Ferran Palau
Jordi Matas
Toni Gutiérrez
Jordi Oriol
Mateu Xurí
Escenografia
Cube.bz
Vestuari
Marta Garreta
Realització audiovisuals
Núria Gàmiz
David Andreu
Disseny audiovisuals
Martín Elena
Enginyer de So
Tomi Pérez
Disseny Il·luminació
Cube.bz
Pantalles LED
Perspective Events
So
AraSo
Tècnics
Equip tècnic del Teatre Nacional de Catalunya
Producció
Òmnium Cultural
Direcció de Producció
Mireia Trias
Producció Executiva
Miquel Salip
Gal·la Sabaté
Equip d’Òmnium Cultural
Agraïments
Joan Leon, Josep Maria Andrés Aranya, Lluís Cuevas i tot l’equip d’Òmnium, de TV3 i del Teatre Nacional de Catalunya

Activitats
,

Més projectes