EL TRÀMIT

Amb un ritme trepidant, David Bagés, Àlex Casanovas, Mònica Glaenzel, Xavier Serrano, Manel Sans i Susanna Garachana, dirigits per Martí Torras Mayneris protagonitzen El Tràmit, un text original de Fernando Trias de Bes que va guanyar el Premi Teatre Kutxa Ciutat de Sant Sebastià, 2018.

Tres científics (un físic, una psicòloga i un metge) són citats a unes dependències secretes de l’estat per una Unitat d’Intel·ligència amb l’objectiu d’elaborar un peritatge insòlit. Les autoritats han trobat un presumpte alienígena amb aparença humana en un bar de Barcelona, ​ i els tres científics l’hauran d’abordar per dictaminar si és realment un ésser d’un altre planeta, en un interrogatori en temps real.

El Tràmit és una comèdia on res no és el que sembla. Amb un to surrealista i un fons de crítica social, ens parla de les misèries humanes. Com es pot valorar l’èxit d’una societat quan la corrupció és generalitzada i es transforma en una forma de vida?

Trias de Bes aborda també la fràgil privadesa i seguretat dels telèfons mòbils on exposem les nostres vides, permetent que experts en tecnologia accedeixin als nostres secrets més íntims. El tràmit reflexiona sobre els límits de l’ambició i constata que la informació és, efectivament, una gran font de poder.

La comèdia més marciana de la temporada: per quants diners callarien un secret d’estat?

Espectacle estrenat al Teatre Borràs de Barcelona, el 12 de setembre de 2018.

Autoria
Fernando Trías de Bes
Direcció
Martí Torras Mayneris
Intèrprets
David Bagés / Cesc Casanovas
Àlex Casanovas
Mònica Glaenzel
Xavier Serrano
Susanna Garachana
Manel Sans / Xavier Ripoll
Veus en off
Oriol Rafel i Mercedes Segura
Disseny d’escenografia
Sarah Bernardy
Disseny d’Il·luminació
Quico Gutiérrez
Disseny de so
Orestes Gas
Vestuari
Fàtima Campos
Caracterització
Toni Santos

Ajudanta de direcció
Montse Tixé
Regidoria
Montse Alaquart
Tècnics de Companyia
Jordi Albors, Carles Borràs
Col·laboració lluita escènica
Isaac Morera

Gravació
Tot rodat

Direcció de Producció
Mercedes Segura
Producció
Greenlemon Ideas for change i Extraños en Común

 
Crítiques

“Comèdia trepidant i esbojarrada on res és el que sembla.”

Time Out

“Una divertida comèdia que destaca pels seus diàlegs ocurrents i l’enginy dels seus personatges.”

Guia del Ocio Tarragona

“Posa el focus en qüestions que afecten directament la vida humana. Trías de Bes diu que un dels objectius era ‘parlar de què passa a una societat quan la corrupció aguanta el sistema’ i ‘retratar l’Estat com un gran pare que és, alhora, responsable d’aquest sistema injust’”.

Núria Juanico. Ara.cat

“El joc teatral es dispara amb el bon ofici de l’elenc entre divertides abduccions (amb una camaleònica Glaenzel) i uns superpoders de Saturnino (enginyosa troballa de l’autor a compte de la sobreexposició a les xarxes socials) que desemmascaren els secrets dels personatges”.

Imma Fernández. El Periódico de Catalunya.

Activitats

Més projectes