RENT

ESART em va encarregar la direcció del cèlebre musical de Jonathan Larson, i vaig poder comptar amb un equip molt jove, ple de talent, que ja estimava aquest musical. Tot i que la producció era austera, vaig poder comptar amb vuit intèrprets, una banda en directe i un cos de ball per a recrear aquest èxit de l’Off-Broadway.

Rent és un clam a la llibertat i a la superació personal. La revolucionària òpera rock de Jonathan Larson, guanyadora d’un premi Pulitzer, narra la història d’una generació de bohemis del barri d’East Village de Nova York que lluiten per aconseguir l’acceptació social mitjançant el seu art. Joves que compten la seva vida en cicles d’amor, que han de plantar cara a la societat superant obstacles com pagar el lloguer i que reaccionen a la proximitat de la mort celebrant la vida i l’amor.

RENT, el musical dels anys 90 que es va reconciliar el gènere amb les noves generacions, deu el seu èxit al fet que el seu malaguanyat autor, Jonathan Larson, va saber reescriure l’argument de La Bohème,
de Giacomo Puccini i la va convertir en una òpera rock de culte. RENT va néixer com un espectacle humil que va anar saltant de l’off més off de l’Off-Broadway als millors teatres de tot el món. RENT explica l’existència agredolça d’uns joves artistes que viuen al límit, en contacte amb la sida, els sense sostre i les drogues, buscant la seva pròpia pau al Nova York dels anys 90. És Nova York, però podria passar al suburbi de qualsevol ciutat. I a Barcelona també.
RENT s’ha estrenat aquí en nombroses ocasions, però el fet diferencial d’aquesta producció es basa en el talent d’una nova fornada de joves artistes: actors, ballarins i músics, que s’atreveixen amb la seva primera producció professional, amb desvergonyiment, valentia i il·lusió . Com antany van fer aquells artistes que van estrenar RENT a Amèrica i que mai van sospitar que aquest concert de rock’n’roll teatralitzat es convertiria en una de les icones del
teatre musical.
Llarga vida als futurs artistes.

Marti Torras Mayneris

Autor
Jonathan Larson
Direcció i adaptació
Martí Torras Mayneris

Intèrprets
Maria Fontana, Mimi
Valèria Sorolla, Leah
Nia Gamboa, Joana
Carla Picó, Angel
Ferran Fabà, Roger
Eve Nezer, Benny
Alexandra Ivars, Maureen
Meritxell Caralt, Colline

Músics
Aleix Monzó
Cristian Sánchez
Manel Fornells
Silvia Acosta
Olatz Telletxea

Ballarins
Mana Tachibana
Carlota Franco
Nicole Varese
Gemma López
Beatriz Acitores
Joan Santacana

Producció executiva
Ona Albaladejo
Manolo González
Manuel Herrero

Direcció musical
Alexandre Fortuny
Coreografia
Ester Bartomeu
Escenografia i il·luminació
Martí Torras Mayneris
Coach de producció
Montse Enguita
Coach de moviment
Ester Bartomeu
Coach d’interpretació
Àngels Bassas
Coach de cant
Mariona Castillo
Assessora de cant
Nina
Producció
ESART

Més projectes