MÚSICA, RÀBIA I AMOR

Just a l’equador de la gira de despedida de Xavi Sarrià, arribava el concert al Palau de les Arts, que tenia una càrrega simbòlica molt gran. El seu primer Palau, va ser una Festa de tot un Poble, el del País Valencià. Un concert amb audiovisuals, parlaments i col·laboracions musicals que van fer que fos una nit memorable per als 1500 assistents d’una València resilient que lluita per la seva cultura popular, pels seus barris i per la seva gent. La dificultat a nivell de direcció era que les intervencions no aturessin el ritme intern del show. Lluny d’això, vam aconseguir guionitzar molt bé el concert de manera que fos l’escenari perfecte per a un munt d’emocions.

Xavi Sarrià va fer un concert molt especial al Palau de les Arts de València. Després d’esgotar les entrades en poques setmanes, l’artista va preparar un potent muntatge escènic i audiovisual dirigit per Martí Torras amb una selecció essencial de les cançons més emblemàtiques.

Un concert únic en un espai emblemàtic de la seua ciutat amb què Xavi Sarrià va celebrar una intensa etapa en solitari. Un llegat en solitari que suma milions de reproduccions i que inclou dos discos, el darrer “Causa” reconegut com un dels millors discos de l’any amb dos Premis Carles Santos i un Premi Ovidi, així com quinze videoclips, el documental ‘No s’apaguen les estreles’ i, sobretot, un imaginari basat en dignificació de la memòria, les arrels, les històries silenciades i la cultura popular.

El concert al Palau de Les Arts va recrear aquest univers sonor i visual amb el suport de col·laboracions especials i estava concebut com un homenatge a les lluites populars valencianes així com a la xarxa cultural de base que ha fet possible l’actual escena musical malgrat les censures, els prejudicis i el silenciament

 

Xavi Sarrià – Veu i guitarra
Victoria Sanchís  -Veu, guitarres
Diego Barberà – baix
Luís Súller -bateria
Daniel Tomàs – teclat
Jota Terranegra – Guitarres
Hèctor Peropadre – dolçaina, llaüt i acordió

Amb la col·laboració de
Pep Gimeno “Botifarra”
Rafel Arnal
Noelia Llorens “Titana”
Xiomara Abelló
Colla de Dolçaines Potritxol de Xàbia

Amb la partticipació de
Vicent Torrent
Betlem Agulló
Maria Navarro
Elena Solanas
Mireia Vidal

Direcció escènica
Martí Torras Mayneris
So
Josep Ferrer
Il·luminació
Joan Algarra
Audiovisuals
Victor Serna
Il·luminació Làser “Autodefensa” / “No s’apaguen les estreles
Radiante
Tècnic de Monitors
Oscar Herraiz
Backliner
Pau Musoles
Producció
Carles “Litus” Tenesa
Management
Propaganda pel fet

Discografia Xavi Sarrià

Causa ,  2022
Amb l’esperança entre les dents , 2017

 

 

Discografia Obrint pas

Coratge, 2011
Benvingut al Paradís, 2007
En Moviment, 2005
La Flama, 2004
Terra, 2002
Obrint Pas, 2000
La Revolta de l’Ànima, 1997

Crítiques
“I mentre el públic corejava la tornada de l’última cançó al compàs del piano, Xavi Sarrià aprofitava per acomiadar cadascun dels membres de la banda abans que enfilessin el passadís central de les Arts (…) I el públic se’n va anar amb la sensació d’haver viscut una nit especial, d’aquelles que es recorden, efectivament, amb els ulls tancats.”
Ramir Calvo, Mondo Sonoro
 
Activitats
, ,

Més projectes