OT, EL QUIXOT

Premi Xarxa d'espectacles 1998
Premi Caixa de Sabadell, 1999

El sr. Pol, vell llibreter d’un poble, mor i deixa en herència la seva llibreria al seu nebot Ot, un noi a qui no li agrada llegir.
Quan l’Ot arriba per cobrar l’herència, coneix a en Magí, -una ratolí de biblioteca- amic del sr. Pol, que li ensenyarà tots els racons de la casa. Magí haurà de convèncer al noi transportant-lo a l’interior de la llibreria, allí on les històries són majúscules, on tot pot succeir. És precisament allí on l’Ot es xuclat per un gran llibre que resulta ser la novel.la més cèlebre de tots els temps: Don Quijote de La Mancha.
Tancat dins del llibre i sense poder sortir es converteix  en Ot, el Quixot. Per escapar haurà de viure les aventures del llibre, guiat per en Magí, i així viure diferents capítols del genial llibre de Cervantes fins que, després de la batalla amb el cavaller de la Blanca Lluna, abandoni les aventures i torni a la realitat.
Finalment, convençut dels valors que aporta la lectura, decideix quedar-se la llibreria i continuar amb el negoci del seu oncle .

Ot, el Quixot va estrenar-se el 1999 a la Mostra d’Igualada i al llarg de la trajectòria de Clownx Teatre, creada per Martí Torras Mayneris i Jordi Gilabert el 1999, i posteriorment, rebatejada com a Argot teatre, es va representar fins a més de 500 vegades per tota Catalunya i Espanya.

Quinze anys de fructífera trajectòria avalen el seu treball materialitzat en set interessants muntatges i un personal estil en el que combinen el teatre de text, la comicitat a l’estil dels grans còmics del cinema mut i el clown.

Autors
Martí Torras Mayneris
Jordi Gilabert
Actors
Jordi Gilabert
Martí Torras Mayneris / Arnau Monclús
Direcció
Joan Sors
Disseny Escenografia
Martí Torras Mayneris
Escenografia
La Forja del Vallès
Clownx Teatre
Pintura escenografia, acabats i il·lustraciones
Martí Torras Mayneris
Disseny d’ Il.luminació
Jordi Gilabert
Martí Torras Mayneris
Tècnics d’Il.luminació i So
Roger Torras Mayneris
Xavi Rull
Jordi Gallego
Ciscu Solà
Música original
Andrés Donoso
Vestuari
Iolanda Llansó
Gemma Gili
Atrezzo
Mariona Ferrer
Clownx Teatre
Disseny gràfic
Jaume Llonch

 

 

Crítiques

“Ot, el Quixot, és un magnífic i doblement premiat espectacle familiar que es va estrenar el 1999. Teatre-clown i còmic coincideixen dins d´una espectacular escenografia i un colorista vestuari, amb una dinàmica i brillant actuació dels actors, desdoblant-se en els diversos personatges, utilitzant màscares i grans titelles. Un espectacle original i teatralment molt ric.”

Ferran Baile, RECOMANA
 
 
  • Més informació

Més projectes