MONUMENTAL

Una sàtira divertidíssima que vam crear amb la participació del gran Paco Mir d’El Tricicle. En poc més d’un mes, vam muntar aquest TFG amb alumnes que es graduaven d’Eòlia.  Un espectacle de creació sobre el món de la cultura, la tauromàquia, la política  i els nacionalismes de pa sucat amb oli. Monumental era un espectacle amb un ritme desenfrenat,  un autèntic “tour de force” per aquests joves intèrprets, que van fer doble temporada al teatre Eòlia i al Teatre Gaudí.

à

L’any 2012, un cop aprovada la polèmica llei antitaurina que prohibia les curses de braus a Catalunya, sorgeix la idea de convertir la Plaça Monumental de Barcelona en un nou equipament per al Teatre Nacional de Catalunya. El projecte de remodelació de la Nova Monumental es presenta a la mateixa Plaça en una gran festa durant el GREC 2012, organitzada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, amb la presència d’alguns prohoms del món cultural català. L’endemà de la festa, però, el projecte queda enterrat i silenciat. Ni els assistents, ni la premsa ni les mateixes administracions han volgut donar mai cap explicació del que va passar aquella nit. Deu anys més tard, una jove companyia de teatre decideix reconstruir els fets de La Monumental i treure a la llum alguns dels escàndols d’una nit, que portes endins, ja es coneix com “la gran juerga catalana“.

Aquest espectacle es va estrenar al Teatre Eòlia, y setmanes més tard va fer temporada al Teatre Gaudí, també a Barcelona.

Dramatúrgia
Martí Torras Mayneris
Col·laboració en la dramatúrgia
Paco Mir
Imai Adalid
Cia Chicuelina

Direcció
Martí Torras Mayneris
Intèrprets
Alba Castellví
Patrick Gannon
Rubén Lunares
Natàlia Mas
Marta Penya
Cristina Prats
Guillermo Vernal
Núria Llausí
Ajudantia de direcció
Mario Rebugent
Imai Adalid
Escenografia
Anna Tantull
Martí Torras Mayneris
Coreografia
Aina Torné
Il·luminació
Anna Espunya
Vestuari
Ana Sabina
Producció executiva
Júlia Faneca
Cia Chicuelina
Audiovisuals
Madeleine Thomas
Martí Torras Mayneris
Espai sonor
Imai Adalid
Producció
Eòlia Escena Emergent
Agraïments
Josep Galindo, Toni Puntí, Núria Llausí, Nau Ivanow i Rafató Teatre.

Més projectes